top of page

La primera visita del nen al dentista a SDS Dental Clinic és tot un esdeveniment!

A la nostra clínica, on valorem enormement els petits, ens omple d'alegria cada vegada que rebem els nens per primera vegada.

Les primeres experiències dels nens al dentista són crucials. Si són positives, alegres i relaxades, el nen creixerà amb la convicció que la cura dental i la interacció amb el dentista són coses normals i beneficioses. D'altra banda, si les primeres experiències són brutals o doloroses, el nen creixerà amb por el dentista i preferirà descuidar-ne la dentició, posposant indefinidament la solució als problemes dentals.


L'Acadèmia Americana d'Odontologia Pediàtrica recomana que la primera visita del nen al dentista es faci al voltant del primer any. Tot i que pugui sonar sorprenent, atès que a aquesta edat el nen encara no té moltes dents, i de totes maneres, els pares tenen moltes responsabilitats, els instem a trobar temps per fer-ho. Durant aquesta visita, rebran consells sobre la higiene dental, l'alimentació i coneixeran què cal esperar en el futur. A més a més, s'establiran les bases per a futures visites agradables.

Fins i tot un nen molt petit absorbeix informació de l'entorn com una esponja, i com més aviat el portin, més fàcil s'hi acostumarà en el futur.

Si ja ha passat el primer aniversari del nen, té totes les dents de llet i encara no l'ha portat al dentista, us recomanem que no espereu que apareguin problemes, perquè:

  • Es poden prevenir i evitar si ho porta a temps.

  • Quan ja li faci mal, estarà més espantat i menys cooperatiu (la qual cosa és normal fins i tot per als adults).

Com més aviat millor. Els explicarem com ajudar-lo a raspallar-se les dents, amb quina freqüència i quins hàbits són necessaris per tenir una dentició saludable.

Com esmentem anteriorment, ens preocupem molt per com es desenvolupen les primeres visites dels petits amb nosaltres:

  • Ens coneixem i xerrem.

  • Fem un recorregut per la clínica.

  • Descobrim què són i què fan les eines i les joguines del dentista.

  • Comptem les dents.

  • Aprenem a raspallar-nos correctament.

  • Establim junts quan ens tornarem a veure i què farem aleshores.

Volem que l´experiència sigui tranquil·la, alegre, sense dolor i sense por. Així que esperem amb alegria els més petits, però els advertim que se n'aniran de nosaltres més mimats del que els van portar.

Estem emocionats de rebre'ls!


Una nena pacient a la nostra clínica i la doctora Anca Ionescu

1 view0 comments

Comments


bottom of page