top of page

Eliminar les taques blanques als dents frontals dels pacients utilitzant el mètode d'infiltració de resines

Updated: Mar 26

Les taques blanques als dents frontals poden representar una preocupació estètica per a molts pacients. Aquestes lesions, conegudes com a hipomineralització incipient o hipoplàsia de l'esmalt.

En la seva forma més lleu, l'esmalt pot semblar blanc-groguenc, i en la seva forma més severa, l'esmalt pot ser marró-taronja. La decoloració és fàcilment diferenciable d'altres defectes de l'esmalt en el sentit que les àrees afectades són asimètriques, amb vores irregulars.

Aquestes poden ser causades per diversos factors, com ara la fluorosi, traumatismes dentals o diverses condicions sistèmiques. El tractament d'aquestes taques blanques pot ser difícil, però el mètode d'infiltració de resines ofereix una solució eficaç i estètica per als pacients.


Què és el mètode d'infiltració de resines para eliminar les taques blanques als dents?


El mètode d'infiltració de resines és una tècnica mínimament invasiva que té com a objectiu tractar les lesions incipients a l'esmalt, incloses les taques blanques. Això implica l'aplicació d'una solució de resina infiltrativa a la superfície de la lesió. Això penetrarà l'esmalt i omplirà els seus porus amb resina. D'aquesta manera, es restableix l'aspecte natural de l'esmalt i les taques blanques es tornen menys visibles o fins i tot desapareixen.


A qui va dirigit aquest tractament?

Nens:

 • Nens amb lesions de hipomineralització incipient als incisius i molars definitius (síndrome MIH): La infiltració amb resina és una opció terapèutica prometedora per al tractament de les lesions MIH. Molts nens desenvolupen taques blanques als dents per diversos motius, i el mètode d'infiltració de resines pot ser una solució adequada per tractar aquestes lesions.

 • Nens amb fluorosi dental: La fluorosi és una condició en què l'esmalt dental es desenvolupa anormalment a causa de l'exposició excessiva al fluor. Aquest mètode pot ser útil per millorar l'aspecte estètic dels dents afectats.

 • Nens que busquen tractaments mínimament invasius: Per als pares que desitgen evitar procediments invasius i dolorosos pels seus fills, el mètode d'infiltració de resines pot ser una bona opció. El mètode no requereix anestèsia i és relativament còmode.


Adults:

 • Adults amb taques blanques incipients als dents: Els adults que tenen taques blanques als dents, ja sigui a causa de traumatismes dentals, fluorosi o altres causes, poden beneficiar-se d'aquest mètode per millorar l'aspecte estètic del seu somriure.

 • Adults que busquen tractaments estètics no invasius: Per aquells que desitgen millorar l'estètica dels seus dents sense recórrer a procediments invasius o dolorosos, el mètode d'infiltració de resines pot ser una solució atractiva.

 • Adults amb sensibilitat dental: Aquest mètode també és adequat per als adults que pateixen de sensibilitat dental, ja que és un procediment mínimament invasiu i no empitjora la sensibilitat.


Passos del tractament:


 1. Avaluació inicial: Abans de començar el tractament, és crucial que el dentista faci una avaluació completa de les lesions dentals i les seves causes. Aquesta avaluació determinarà si el mètode d'infiltració de resines és adequat per al pacient i el tipus de lesió present.

 2. Preparació de la superfície dental: La superfície dels dents afectats ha de preparar-se prèviament per a l'aplicació de la solució de resina. Aquest procés pot implicar una neteja addicional de la superfície dental i l'aplicació d'un àcid especial per preparar l'esmalt per a la infiltració.

 3. Aplicació de la solució de resina: Després de preparar la superfície dental, s'aplica directament la solució de resina infiltrativa a les taques blanques. Aquesta solució està composta per una barreja especial de resina que penetra l'esmalt i omple els seus porus, proporcionant una solució estètica per a les lesions.

 4. Poliment final: Després d'aplicar la solució de resina i que aquesta penetri a l'esmalt, la superfície dental es polida per obtenir un aspecte natural i uniforme. Aquest pas ajuda a integrar uniformement la resina a l'esmalt dental.

Indicacions:

 • Taques blanques incipients o lesions de hipomineralització als dents frontals.

 • Pacients que desitgen una solució estètica per a les taques blanques, sense recórrer a tractaments invasius com obturacions o corones dentals.

Avantatges:


 • Mínimament invasiu: El mètode d'infiltració de resines és un tractament mínimament invasiu que no implica l'eliminació de teixit dental sa.

 • Estètic: Aquest mètode ofereix resultats estètics notables, restablint l'aspecte natural de l'esmalt dental sense afectar la seva estructura.

 • Còmode per al pacient: El procediment és relativament ràpid i còmode per als pacients, sense necessitat d'anestèsia o altres intervencions doloroses.

 • Reversible: En cas que el pacient decideixi posteriorment optar per altres tractaments, com obturacions o corones dentals, el mètode d'infiltració de resines pot ser reversible.


En conclusió, el mètode d'infiltració de resines és una solució eficaç i estètica per eliminar les taques blanques dels dents frontals dels pacients. Amb un procés simple, mínimament invasiu i amb resultats estètics notables, aquesta tècnica ofereix als pacients una excel·lent alternativa als tractaments tradicionals. Per obtenir més informació sobre aquest tractament o per programar una consulta, no dubti a contactar-nos.


Abans i després del tractament d'infiltració amb resina per a les taques blanques als dents

1 view0 comments

Comments


bottom of page