top of page

Extracció de queixals del seny en SDS Dental Clinic

Updated: Mar 26

Benvinguts al nostre blog, SDS Dental Clinic, on ens comprometem a proporcionar-vos informació útil i orientació en el cuidat de la salut dental. En aquest article, explorarem el procés d'extracció de les queixals del seny, també conegudes com a "cordals", oferint-vos informació essencial sobre quan és necessari aquest procediment, com es duu a terme i com cuidar-se després d'ell.


Per què són necessàries les extraccions de les dents del seny?

Les dents del seny, o tercers molars, creixen darrere de les genives i són les últimes dents a aparèixer. La majoria de les persones tenen quatre d'aquestes dents, una a cada cantó de la boca. Aquestes dents solen aparèixer durant l'adolescència o al principi dels 20 anys, quan les altres 28 dents permanents ja estan presents a la boca. A causa de l'espai limitat, sovint és difícil per a les dents del seny erupcionar correctament.


Quan consultar a un dentista

Si les dents del seny causen un dolor sever, es recomana programar una cita amb el dentista. Aquest realitzarà una exploració i determinarà si és necessària l'extracció. Les radiografies dentals poden proporcionar una imatge més clara de la posició de les dents i ajudar a prendre la decisió òptima.


Per què es recomana l'extracció de les dents del seny?

En casos en què les dents del seny estan impactades o no han sortit completament a la superfície de les genives, poden sorgir diversos problemes dentals. Entre aquests es troben les càries dentals, malalties de les genives, infeccions dels teixits tous, cel·lulitis, abscessos i, en casos rars, quists o tumors benignes. L'extracció es converteix en una opció recomanada quan altres tractaments no han tingut èxit a resoldre aquests problemes.


Com es porta a terme el procediment d'extracció:

Consulta inicial Abans de l'extracció, el dentista realitzarà una consulta detallada per avaluar la seva salut bucal. Aquí, discutirà les opcions disponibles i li proporcionarà informació sobre el procediment en sí.

Anestèsia Per assegurar la seva comoditat, s'administrarà anestèsia local per adormir l'àrea on es realitzarà l'extracció.

Extracció L'extracció de les dents del seny a SDS Dental Clinic és responsabilitat exclusiva de la nostra especialista en cirurgia oral i maxil·lofacial, la Dra. Anca Maria Ionescu. Amb meticulositat, la Dra. Ionescu realitza l'extracció de la dent del seny, adaptant-se a les necessitats individuals de cada pacient. En determinades circumstàncies, pot ser necessària una incisió mínima a la geniva o la fragmentació de les dents en seccions més petites per facilitar el procediment d'extracció.

Període de recuperació Després de l'extracció, se li donaran instruccions específiques per garantir una recuperació efectiva. És important seguir aquestes recomanacions per prevenir possibles complicacions.

Possibles complicacions Com en qualsevol intervenció quirúrgica, hi ha riscos associats amb l'extracció de les dents del seny. Aquests inclouen infeccions, cicatrització retardada, "alvèol sec" (manca de formació d'un coàgul de sang al lloc de l'extracció) o fins i tot lesions nervioses. És essencial seguir estrictament les instruccions postoperatories per minimitzar aquests riscos.

Recuperació i cures personals: El període de recuperació pot durar fins a 2 setmanes i pot incloure inflor, hematomas lleus i malestar. És important seguir els consells del metge per manejar el dolor i assegurar una recuperació adequada.

Consells de cures personals: Utilitzi analgèsics segons les recomanacions (paracetamol o ibuprofè).

Eviti activitats físiques extenuants i utilitzi una almohada addicional per recolzar el cap durant el son.

Eviti rinxols bucal excessius, fumar, consumir alcohol i aliments durs durant les primeres 24 hores.

Segueixi una dieta suau i líquida.

Segueixi les recomanacions per rinxolar l'àrea extreta amb un antisèptic després de 24 hores.

Tornar a la normalitat: Després que desaparegui la inflor i els hematomas, podrà tornar a la seva rutina normal de cures orals. És possible que necessiti programar una cita de seguiment aproximadament una setmana després per treure qualsevol punt de sutura restant.

A SDS Clínica Dental a Vilafranca del Penedès, estem aquí per oferir serveis dentals d'alta qualitat, inclosa l'extracció de les dents del seny.

El nostre equip de professionals el guiarà amb cura a través de tot el procés, assegurant-se que la seva experiència sigui el més còmoda i segura possible.

Si té alguna pregunta addicional o desitja programar una consulta, no dubti a posar-se en contacte amb nosaltres.


Un pacient durant l'extracció d'una dent de la savi

4 views0 comments

Comments


bottom of page