top of page

Què fer quan t'infles a causa d'una dent/mola?

Updated: Mar 27

Quan t'infles a causa d'una dent o un queixal, és important que consultis un dentista com més aviat millor, ja que la inflor podria ser causada per una infecció o un altre problema dental. Abans d'acudir al dentista, pots considerar les mesures següents per manejar la inflor:

  • S'apliquen gases d'aigua freda a la zona inflada. La temperatura baixa redueix la inflor i disminueix el dolor. Les compreses s'alternen amb descansos de 10 minuts (10 minuts fred - 10 minuts de descans). Les compreses no han d'estar gaire fredes (no del congelador).

  • Es recomanen antiinflamatoris (per exemple, ibuprofè) - 2 pastilles al dia, amb intervals de 12 hores durant 3 dies. També es poden prendre antibiòtics, com l'Amoxicil·lina, però és preferible prendre'ls només sota la recomanació d'un dentista. Segueix les dosis recomanades i assegura't que no tinguis contraindicacions per prendre aquests medicaments.

  • Evita aliments durs i calents: Fins que puguis obtenir l'atenció dental necessària evita'ls, ja que poden empitjorar el dolor o la inflor.

  • Veus immediatament el dentista per descobrir la causa i eliminar-la, en cas contrari, la inflor pot avançar cap a àrees anatòmiques amb risc per a la vida (gola, pits paranasals, temples i fins i tot el mediastí).


El que NO has de fer quan estàs inflat:

  • No apliquis calor a la zona afectada.

  • No facis massatge a la zona inflada.

  • No utilitzis remeis casolans. Els que he sentit fins ara inclouen l'aplicació de fulles de col o pa xopat en aigua o compreses amb alcohol. Tots ells poden empitjorar la inflor.

  • No prenguis antiinflamatoris en intervals menors de 6 o 8 hores. No faran efecte i podrien causar cremor d'estómac.

  • No esperis més de 2-3 dies si notes que la inflor no disminueix. Consulteu un metge immediatament!


No dubtis a resoldre el teu problema dental. Programa la teva cita ara a La nostra Clínica Dental SDS a Vilafranca del Penedès i permet-nos restaurar la teva salut oral i la teva comoditat! Som aquí per a tu, des de la teva primera trucada fins al moment que el teu somriure brilli novament.


Una dona amb una mola inflamada.






4 views0 comments

Comments


bottom of page